Blog Xenonlamp.nl

Hoeveel kost het om een autolamp te vervangen?

13-08-2020

Een autolamp vervangen kan aardig in de papieren lopen, vooral als je Xenon of LED verlichting hebt

Lees meer

 

Zomer-Checklist - ik ga op vakantie en ik neem mee....

13-07-2020

Volg onze tips en voorkom vakantie-stress!  Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

 

Wanneer dien je je ruitenwissers te vervangen? 

10-03-2020

Volg onze tips en voorkom strepen!  Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

 

  

Je auto ijsvrij maken doe je zo! 

07-01-2020

Volg onze tips en wees de vorst te slim af!  Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

 

 

 

Autoverlichting, dit zijn de regels! 

04-12-2019

Wanneer mag je nou eigenlijk mistlicht voeren?  Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

   

Alles wat je moet weten over LED verlichting

10-11-2019

Wat is LED verlichting precies en waar staat lumen nou eigenlijk voor?  Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

  

Tips om je auto winterklaar te maken

29-10-2019

Hoe kun je je auto het winterklaar maken? Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

 

Tips om je auto te wassen

8-10-2019

Hoe kun je je auto het beste schoonmaken of beschermen? Lees meer hierover in ons blog

Lees meer

 

Het verhaal van Igor, onze Xenonlamp fotowedstrijd winnaar!

12-6-2019

Igor Matera is de trotse eerste winnaar van de Xenonlamp fotowedstrijd op Facebook. Lees hier het interview dat we met hem hadden

Lees meer

 

Het verhaal achter Xenonlamp.nl

09-05-2019

Benieuwd naar het verhaal achter Xenonlamp.nl?  Lees snel verder!

Geldt het verbod op halogeenverlichting ook voor auto’s?

04-09-2018

Per 1 september 2018 mogen er geen halogeenlampen meer worden verkocht. Maar hoe zit het dan met halogeen autolampen? Lees het in onze blog!

 

Wanneer gebruik je stadslicht?

20-08-2018

In deze blog zoomen we in op het stadslicht, ook wel standlicht of parkeerlicht genoemd. Wanneer moet je stadsverlichting gebruiken en wat mag wel en wat mag niet?

 

De top 3 ergernissen in het verkeer door autoverlichting

10-08-2018

Ergernissen in het verkeer zijn een veelbesproken onderwerp. In deze blog lees je alles met betrekking tot ergernissen op het gebied van autoverlichting.

 

De verschillende soorten autoverlichting op een rij

01-08-2018

Tegenwoordig is er een breed scala aan typen autoverlichting verkrijgbaar. Naast de traditionele gloeilampen die van oudsher auto's geplaatst worden, kun je tegenwoordig ook kiezen voor onder andere led en xenonverlichting. Alle soorten autoverlichting hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Je leest alles in onze blog!

 

Verbruiken xenon lampen extra veel energie?

28-06-2018

Wellicht één van de grootste misopvattingen in de autoverlichtingswereld: Xenonverlichting is feller en heeft een hogere lichtopbrengst, dus dat zal ook wel veel meer stroom verbruiken. Verrassend genoeg is dus niet het geval, het tegendeel is waar!

 

Welke kleuren xenon zijn wettelijk toegestaan?

20-06-2018

Xenonverlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meer weten over welke xenon kleuren wettelijk zijn toegestaan? Wij vertellen je alles in onze blog!

 

Welke autolamp heb ik nodig?

30-05-2018

Vroeger was de keuze eenvoudig, je auto had een H4 lamp of een H7 en in uitzonderingen een H1 lamp. Vandaag de dag is het een stuk lastiger om de juiste lampenmaat voor je auto te achterhalen. Met onze fittingzoeker kun je eenvoudig opzoeken welke autolamp je nodig hebt.

 

Dé autotrends van 2018

14-05-2018

De ontwikkelingen in de Automotive sector staan niet stil. In deze blog bespreken wij, op basis van onze kennis en input vanuit onze relaties, zeven auto trends waarvan wij verwachten dat deze in de nabije toekomst de markt zullen gaan bepalen. 

 

Xenon- vs halogeenverlichting, de voor- en nadelen op een rij

30-04-2018

Weet jij het verschil tussen halogeen en xenon? Of twijfel je tussen welke soort verlichting het meest geschikt is voor jou auto? In deze blog zullen we de voor- en nadelen van xenon- en halogeenverlichting op een rijtje zetten, zodat je na het lezen hiervan de juiste keuze voor jezelf kunt maken! 

 

Wettelijke eisen autoverlichting

18-04-2018

Vragen over de wettelijke eisen van autoverlichting? In dit artikel zullen we de belangrijkste punten omtrent de wetgeving van autoverlichting voor u op een rijtje zetten.

 

Keuzehulp: tips voor het uitkiezen van xenon lampen voor je auto

04-04-2017

Weet u niet welke xenonlampen u nodig heeft? In dit artikel ziet u precies welke lampen geschikt zijn voor uw koplampen.

 

Dit kost een bekeuring voor defecte autoverlichting

04-04-2017

Een bekeuring voor defecte autoverlichting kan behoorlijk duur zijn. Lees hier meer over de verschillende boetes.

 

Tips voor het kiezen van de juiste autolamp

04-04-2017

Er is een enorm aanbod aan autolampen beschikbaar. Hoe kiest u nu de juiste? Lees hierover meer in ons nieuwe blog.

 

De wintertijd komt er weer aan. Maak uw auto winterklaar!

26-10-2016

In het weekend van 28 en 29 oktober gaat de wintertijd weer in. We mogen een uurtje langer in bed blijven liggen, maar de kans is groot dat u de weg op moet als het nog donker is. Eventuele problemen met de autoverlichting worden ook veel eerder zichtbaar; in de zomer valt het misschien niet direct op dat een koplamp kapot is, maar in de winter bent u sterk afhankelijk van de verlichting.

 

 

Mijn Xenon knippert, wat nu?

29-5-2016

Het inbouwen van Xenon verlichting kan redelijk eenvoudig zelf ingebouwd worden. Bij aankoop van een Xenon ombouwset krijg je een handleiding meegeleverd waar stap voor stap staat bschreven hoe je een en ander aan moet sluiten. En mocht het je zelf niet lukken, dan is er vaak wel iemand in de omgeving te vinden die handig is en dit klusje graag vna je overneemt.

Toch wil het wel eens voorkomen dat het inbouwen niet meteen lukt. Je hebt de Xenon ingebouwd, zet hem de eerste keer aan, en de verlichting begint te knipperen. Of erger nog, de Xenon knippert en valt uit. Dit is uiteraard niet de bedoeling, maar dit probleem kan over het algemeen gemakkelijk opgelost worden. Het knipperen en uitvallen van Xenon kan meerdere oorzaken hebben en meestal ligt dit aan de ballast. In dit artikel hebben we de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet.

Koplampen afstellen - zelf doen of uitbesteden?

24-4-2016

Wanneer je op APK keuring gaat, moeten de koplampen goed afgesteld staan. De lampen moeten naar voren schijnen, en dus niet naar links of rechts afwijken. En, zeer belangrijk, ze moeten naar beneden schijnen, anders verblind je tegenliggers. 

Maar het is niet alleen belangrijk om de koplampen goed af te stellen voordat hij voorde APK keuring naar de garage moet, voor tegenliggers is het wel zo fijn als de koplampen netjes naar beneden schijnen, in plaats van recht in het gezicht van tegenliggers. Je kent de situatie zelf waarschijnlijk ook wel waarbij een auto met slecht afgestelde koplampen achter je rijdt, en daardoor je complete zicht naar achteren verblindt.

 

 

Wanneer moet je welke autoverlichting gebruiken?

13-3-2016

Tegenwoordig bestaan er meerdere opties waaruit je kunt kiezen als je autoverlichting wilt gebruiken. Denk hierbij aan de standaard halogeen verlichting, terwijl nieuwe auto's af-fabriek steeds vaker met Xenon en LED verlichting worden uitgerust. Een groot voordeel, naast de aanzienlijk hogere lichtopbrengst, is dat de Xenon en LED lampen een veel langere levensduur hebben ten opzichte van de halogeen verlichting. Dus als je ervoor kiest om je autoverlichting altijd aan te hebben, dan is een overstap een logische keuze. 

Mocht je een auto met halogeen dimlicht hebben, dan zijn er tal van mogelijkheden om dit te vervangen door een hoge kwaliteit Xenon ombouwset of LED lampen.

Lees meer  

 

X-Line, High Quality LED verlichtingslijn van Xenonlamp.nl

26-1-2016

De afgelopen jaren is de verlichtingsmarkt overspoeld met LED autoverlichting in alle soorten en maten. Wij van Xenonlamp.nl waren de eerste die met de LED varianten voor stadslicht en kentekenverlichting op de markt verschenen. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring op kunnen doen met de verschillende merken en fabrikanten.

 

 

Verschil tussen Halogeen, Xenon en LED verlichting

15-11-2015

De lampen die gebruikt worden in de koplampen van auto's hebben de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. 10 jaar geleden hadden auto's standaard halogeen verlchting. Nog bijna niemand had destijds van Xenon verlichting gehoord, en nu zien we dat Xenon langzaam maar zeker wordt ingehaald door LED verlichting.

In dit artikel willen we de voor -en nadelen van de 3 soorten verlichting geven. Deze zullen niet voor iedereen gelden, maar we proberen hier wel een zo algemeen mogelijk beeld te geven van de verschillen tussen halogeen, Xenon en LED verlichting

Lees meer

 

 

 

Goemoarn Ljouwert

 

De eerste keer aanwezig bij Racing Expo in Leeuwarden, en het was meer dan de moeite waard. Met een grotere stand dan in Rotterdam wisten we ook deze keer weer meer dan genoeg bezoekers te trekken.

Team Xenonlamp in Leeuwarden

 Lees meer

 

100% Tuning in alle opzichten een succes

 

100% Tuning in Rotterdam was in alle opzichte een succes; met 44.000 bezoekers was het beide dagen topdrukte.

Ook op onze stand was het beide dagen gezellig druk, en we willen dan ook iedereen die onze stand bezocht bedanken. Naast alle nieuwe LED producten,  hebben we ook de nodige positieve reacties ontvangen. En natuurlijk zorgden onze beide promo-dames ook voor de nodige toeloop.

Graag tot volgend jaar ! 

Team Xenonlamp.nl

Lees meer

 

Symphony of Speed event

 

In het weekend van 1 en 2 september waren we te vinden op het Symphony of Speed event in Enschede. Dit event werd gehouden in de splinternieuwe Go Planet Hall in Enschede (053). Op 10.000 vierkante meter stonden in 3 verschillende thema hallen de mooiste showauto’s, de beste stands en veel actie en entertainment!

Lees meer over Symphony of Speed 

 

Scroll to top