Voor 23:45 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Retourneren binnen 30 dagen
Menu
Bel ons
Mail ons

Is je auto weer toe aan een goede wasbeurt, maar wil je hem niet langs de wasstraat brengen? Maak hem dan gewoon thuis schoon. Maar om je lak niet de beschadigen, moet je wel de juiste auto poetsproducten gebruiken. Volg daarom de volgende tips om je auto te wassen met de hand.

Auto wassen tips

Tip 1: Gebruik de juiste spons

Was je auto met een speciale spons. In een normale spons hoopt vuil en zand op waardoor je krassen kunt maken in de lak. Het beste kun je een microvezelspons of een microfiber washandschoen gebruiken. Gebruik je spons in de lengte voor het mooiste resultaat. Draaiende bewegingen kunnen namelijk cirkelvormige krassen (swirls) veroorzaken die goed zichtbaar zijn in het (zon)licht.

Tip 2: Gebruik goede autoshampoo

Maak je auto niet zomaar met een sopje schoon. Gebruik bij het wassen van je auto een autoshampoo met wax. Deze zorgt voor extra glans en stoot vuil af. Bonus: doordat vuil minder aan je lak hecht, hoef je je auto minder vaak te wassen. Was je auto in delen van boven naar beneden. Hierdoor droogt de shampoo tussendoor niet op én lek je niet op net schoongemaakte delen.

Xenonlamp tip: Soft99 Neutral Shampoo Creamy.

Tip 3: Maak je velgen schoon met speciale velgenreiniger

Eindig je schoonmaakbeurt met je velgen (wielen), omdat deze het vuilst zijn. Spuit je velgen vooraf in met speciale velgenreiniger om vuil alvast los te weken. Gebruik een schilderskwast om de velgenreiniger goed te verdelen. Was vervolgens je velgen met waxhoudende autoshampoo. Zo glimmen je velgen net zo mooi als de rest van je auto én blijven ze langer schoon.

Tip 4: Ververs regelmatig je water

Verschoon je water tussendoor (zelfs als je een microvezelspons gebruikt). Op de bodem van de emmer verzameld zich namelijk vuil en zand van je vieze auto. Door je water regelmatig te verversen, voorkom je dat je krassen maakt of vuil uitsmeert. Spoel voor het mooiste resultaat je auto aan het einde af met een tuinslang en droog hem vervolgens af met een watermagneet (een speciale droogdoek).

Heb jij al alles in huis om je auto schoon te maken? Bekijk enkele van onze toppers:

– Ruitenreiniger

– Shampoo

– Wax

– Interieurreiniger

– Clay bar