De top 3 ergernissen in het verkeer door autoverlichting

Ergernissen verkeer door autoverlichtingErgernissen in het verkeer zijn een veelbesproken onderwerp. Daarom hebben we hebben laatst op onze eigen Facebook pagina een poll gehouden over verkeersergernissen. In de top 10 stonden opvallend genoeg een aantal ergernissen die verband houden met autoverlichting.

Ergernis 1 - Verkeerd afgestelde autoverlichting

Een veel gehoorde ergernis is verblinding door verkeerd afgestelde verlichting. Helaas gebeurt het vaak dat autolampen verkeerd afgesteld zijn en de tegenliggers zijn hier de dupe van. Vaak onbewust door een verkeerde montage of geen of een verkeerde afstelling. Als een lamp al een beetje verkeerd staat, kan dit een enorm verblindend effect hebben, zeker als het xenonverlichting betreft, omdat dit licht erg fel is.

Ergernis 2 - (Onnodig) seinen met grootlicht

Een andere ergernis die vaak genoemd werd, zijn auto’s die achter je rijden en seinen met grootlicht. Naast het feit dat het als zeer onprettig kan worden ervaren, staat er ook een boete op het onnodig gebruik van grootlicht, dus wees gewaarschuwd!

Ergernis 3 - Rijden zonder (de juiste) autoverlichting

Helaas komt het nog best vaak voor, auto’s die geen of verkeerde verlichting voeren. Bij auto’s met dagrijverlichting komt dit gelukkig niet meer voor, hier brandt immers automatisch de dagrijverlichting wanneer de auto op contact staat.
Tip: Het nadeel van dagrijverlichting is dat er aan de achterkant geen verlichting brand. Aan de voorkant bent u goed zichtbaar, maar aan de achterkant helemaal niet. Beter is het om de stadsverlichting aan te zetten, dan branden er aan beide kanten verlichting.

Scroll to top