Tips voor het kiezen van de juiste autolamp

Tips voor het kiezen van de juiste autolamp


Er zijn verschillende soorten autolampen: halogeen, xenon, en LED. U heeft de keuze uit meerdere merken, verschillende kleuren, meer lichtopbrengst etc. Bij de keuze van autolampen is het belangrijk om te kiezen voor optimaal zicht, niet alleen 's avonds, maar ook overdag. Denk bijvoorbeeld aan goed zicht bij slecht weer of het rijden door tunnels. Benieuwd welke autoverlichting u nodig heeft? Lees hieronder meer informatie over het kiezen van de juiste lampen.

Voor autoverlichting is er een enorm aanbod, dat alleen maar zal toenemen door de nieuwe lampenmaten die er steeds bijkomen. We begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Kies eenvoudig uw autolampen

Om u te helpen hebben wij een lichtkeuze model ontwikkeld. Dit model helpt u om op een eenvoudige manier de juiste keuze te maken voor uw auto. 
Dit keuzemodel vindt u hier: https://www.xenonlamp.nl/Lichtkeuzemodel

De eerste stap is het kiezen van de goede fitting. Als uw zeker wil weten welke fitting de huidige autolamp heeft, dan kunt u het beste de lamp eruit halen en bekijken welke fitting deze heeft. Dit staat op de lamp zelf. Via onze zelf ontwikkelde tool kunt u de juiste maat eenvoudig opzoeken: https://www.xenonlamp.nl/. De meeste autolampen hebben een H7, H4 of H1 fitting. In het instructieboekje van uw auto staan de lampenmaten ook vermeld per type verlichting.

Als u de maat van uw lamp weet kunt u snel de juiste keuze maken. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij voor u klaar via onze chatfunctie.

Scroll to top