+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Heb ik voor mijn koplamp een R-lamp, C-lamp of normale lamp nodig?

 

Xenon geeft meer licht dan halogeen. Om te voorkomen dat xenon niet verblind is het van belang dat de juiste lamp gemonteerd wordt.

 

Er zijn drie verschillende soorten koplampen:

 

  1. Koplamp zonder reflector of geen volledig dichte reflector

  2. Reflectorkoplampen met volledig dichte reflector

  3. Lenskoplampen of projector koplamp1. Koplamp zonder reflector of geen volledig dichte reflector

normale koplampkoplamp-met-reflector

 

Indien u geen reflector of geen volledig dichte reflector in uw koplamp heeft, is er kans op strooilicht. Dit wil zegen dat het lichtbeeld enigszins verstrooit omdat u er een veel sterkere lamp inzet (de xenonlamp) en hierdoor licht "ontsnapt" uit de traditionele reflector.

 

De R-lamp is speciaal ontwikkeld voor koplampen zonder reflector of koplampen waar de reflector niet helemaal dicht is rondom.

 

Het probleem met de reflectorspiegel, is dat het onderste gedeelte van de spiegel het licht omhoog reflecteert. Zet je er een gewone H7 xenon lamp in dan kan dit verblindend werken voor je tegenliggers. Een ander nadeel van een reflectorkoplamp is dat de lichtlijn nooit echt heel mooi is in vergelijking met een projector. Met een R-lamp wordt dit echter wel zo optimaal mogelijk gemaakt. 


2. Reflectorkoplampen met volledig dichte reflector

 

Dit is een voorbeeld van een volledig dichte reflector. Bij dit soort koplampen heeft u GEEN speciale R lampen nodig en is een normale lamp voldoende. Er zal geen strooilicht optreden. 

koplamp-dichte-reflector


3. Lenskoplampen of projector koplamp

 

Bij dit soort koplampen heeft u GEEN speciale R lampen nodig en is een normale lamp voldoende. Er zal geen strooilicht optreden.

Lenskoplampen-of-projector-koplampLenskoplampen-of-projector-koplamp

 

Maar wanneer heeft u nou een C lamp nodig?

Een C lamp is speciaal ontwikkeld voor koplampen met een korte reflector en koplampen met een korte lens. De C lamp is een stuk korter dan een gewone xenonlamp.

Dit komt echter niet vaak voor, maar er zijn een aantal auto’s bekend waar een normale xenonlamp niet in de koplamp past. Twee voorbeelden hiervan zijn de BMW 1 serie en de Alfa 146. De gewone lamp komt tegen de reflector of lens aan omdat deze te lang is. Hierdoor kan een verkeerd lichtbeeld ontstaan of u kunt zelfs schade aan uw koplamp veroorzaken doordat de reflector verbuigt. Dit betekent APK afkeur!

Speciaal hiervoor hebben we in samenspraak met onze fabrikant de C-lijn toegevoegd aan ons private label.

Indien u vragen heeft over de lampen die u nodig heeft, kunt u ons altijd even bellen of mailen. Ter verduidelijking hebben we een lamp keuze overzicht voor u gemaakt.

 

 

R-lamp

C-lamp 

RC-lamp 

R-lamp  C-lamp  RC-lamp