+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Audi komt met eerste volledige LED-koplamp

De Audi R8 wordt de eerste auto die kan worden uitgerust met volledige LED-koplampen. Een aantal van 54 lichtgevende diodes worden - naast de koplampen - ook gebruikt voor de richtingaanwijzers, verstralers en de bermverlichting.

Voordat de lancering van LED-technologie in koplampverlichting toegepast kon worden in auto’s voor de openbare weg, moest Audi eerst goedkeuring krijgen van de Europese Unie. Na ondertekening van deze goedkeuringsverklaring kon Audi met de nieuwe volledige LED-koplampen haar verlichtingsstrategie verder uitbreiden.

Verbeterde meetkunde

De lichtgevende diodes werden al eerder toegepast in de achterlichten, evenals de remlichten en de dimlichten. Begin 2003 begon Audi deze halfgeleidertechnologie aan de voorzijde van een aantal conceptcars toe te passen. In datzelfde jaar introduceerde Audi een strook-vormige mistlamp tijdens de Motorshow in Detroit. Vervolgens zagen we op de Autosalon van Genéve dat het studiemodel Nuvolari quattro was voorzien van de eerste volledige LED-koplampen. Door de sterke verbeteringen aan de lichtbron en de koplampmeetkunde is het toepassen van volledige LED-verlichting in koplampen van een productieauto een feit.

De Audi R8 is de eerste productieauto die verkrijgbaar is met deze innovatieve technologie.

Voordelen van LED verlichting

De voordelen van LED-techniek zijn een lager energieverbruik en het uitstralen van een lichtkleur die sterk overeenkomt met echt daglicht. LED-verlichting vergroot tevens het contrast van de omgeving, zodat de bestuurder beter onderscheidt kan maken tussen verschillende objecten. Ook kunnen onze ogen LED-verlichting beter verdragen, waardoor minder snel vermoeiende ogen ontstaan. Met als gevolg dat het comfort en de veiligheid toeneemt.

Prijs

De Audi R8 kan uitgerust worden met volledige LED-koplampen tegen een meerprijs van € 3.590,-

bron: autowereld.com