+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Wat is een Xenon ombouw set?

Xenon ombouwsets zijn veelgevraagde produkten in het assortiment van Xenonlamp.nl, en de afgelopen jaren is deze vraag, maar ook het aanbod, flink toegenomen. Xenon lampen van een ombouwset hebben meerdere voordelen: ze geven meer en helder licht, aanzienlijk beter dan de conventionele halogeen lampen.

Officeel heten de xenon lampen Xenon HiD. Dit staat voor High Intensity Discharge. Deze lampen zijn revolutionair in die zin dat de xenon lamp geen gloeiende onderdelen bevat. De Xenon lampen zijn gevuld met Xenon gas. Door dit gasgebruik gaat de lamp gemiddeld 10 keer langer mee dan een halogeenlamp die in de auto wordt geplaatst.

Xenon gas

Het Xenon gas dat gebruikt wordt, is een milieuvriendelijk gas. Wanneer de stroom in aanraking komt met het gas, geeft dit verschillende kleuren af, afhankelijk van de druk en de hoeveelheid gas in de lamp.

Omdat de bulb gevuld is met gas, en geen gloeiende onderdelen als bv de gloeilamp, wordt er minder warmte opgewekt, wat de lichtopbrengst ten goede komt. Je hebt daardoor dus een feller en efficientere lichtopbrengst dan bij de halogeen lampen. De xenon lampen verbruiken minder energie van de accu van de auto. Daardoor is de lamp ook uitermate geschikt voor warenhuizen of sport stadions, die veel licht nodig hebben.

De K-waarde

De lichtkleur waarde van de lamp wordt weergegeven als K (Kelvin) waarde. 4300k produceert geel licht, en 6000k wit licht, dat uitermate geschikt is als autoverlichting. De 8000k heeft een licht blauwe gloed, terwijl de 10000k en 12000k blauw/paars licht afgeven. Deze xenon verlichting is uitermate geschikt als autoverlichting, aangezien de reflectie van de borden en strepen op de weg extra reflecteren als ze met dit licht in aanraking komen.

De populariteit van xenon ombouwsets is nog steeds groeiende, omdat meer en meer chauffeurs de voordelen zien van dit soort verlichting. Daarnaast geeft het de auto een exclusievere uitstraling.

Een ombouwset installeren

De ombouwset bestaat uit Xenon lampen en ballast. De ballast is een omvormer, die de stroom omzet van 55w in 35w. Het is eenvoudig te installeren, omdat je alleen de ballast hoeft te monteren onder de motorkap. Deze worden aan de ene kant aangesloten op de accu van de auto en aan de andere kant aan de xenon lamp. Motoren hebben over het algemeen platte ballasten (Slim ballast) nodig, omdat de ruimte om deze te monteren beperkt is. Deze ombouwsets worden normaal gemonteerd voor het dimlicht, en eventueel voor de mistlampen. En mocht er een lamp kapot gaan, dan kun je deze eenvoudig vervangen, zonder een compleet nieuwe ombouset aan te moeten schaffen.

Een ombouwset is eenvoudig zelf in te bouwen, maar als u het liever doorons laat doen, we hebben inbouwlokaties in het hele land.

Xenon lampen geven een duidelijke lichtbundel, die rustig is voor de ogen, en daardoor minder inspannend voor de chauffeur van het voertuig. Het is ook een stuk veiliger omdat je een beter beeld krijgt van de weg voor je, en je auto is gemakkelijker te onderscheiden in het verkeer.

Dus ieder kan zijn voordeel halen uit deze xenon lampen, van mensen die veel 's nachts op weg zijn, tot oudere mensen die een beter overzicht van de weg hebben of minder goed zien in het donker. En bijna iedereen die ooit xenon lampen heeft gehad, blijft hiervoor kiezen!