+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Kan ik xenon verlichting zelf inbouwen?

Men wil Xenon lampen monteren, maar vaak weet men niet wat voor werk er bij komt kijken, en of het zelf goed in te bouwen is, of dat je toch professionele hulp nodig hebt om de xenon verlichting in te bouwen. Een van de meest gestelde vragen die we krijgen, via onze webshop en via de meetings waar we te vinden zijn: 'Is xenon verlichting inbouwen lastig?' 

Xenon verlichting inbouwen

Wanneer je besluit om een ombouwset te kopen, dan krijg je een compleet pakket geleverd: 

xenon verlichting inbouwen  
  • 2 lampen
  • 2 ballasten
  • bekabeling
  • bevestigingsmateriaal

De lampen, ballasten en bekabeling die je geleverd krijgt, bevatten stekkers die ook in je voertuig aanwezig zijn. De set is geheel Plug 'n Play, je hoeft zelf niet in de kabels te gaan knippen, solderen etc. Het is een kwestie van de juiste stekkers in elkaar klikken en je bent klaar. In ieder geval met het aansluiten van de set; het monteren van de set in het voertuig volgt is eigenlijk niet veel lastiger.

Xenon lampen monteren

Het belangrijkste is dat de Xenon lampen goed gemonteerd worden. Alle lampen hebben een H-maat fitting, dus dit zal ook weining problemen opleveren als je de xenon lampen wilt monteren. Je draait de lampen in de koplamp en klikt ze vast. Sommige auto's hebben nog een zogenaamde adapter nodig. Dit is een klein onderdeel dat je in de koplamp van de auto klemt, en hier wordt vervolgens de Xenon lamp in bevestigd. 

Hier hebben we alle Xenon adapters die we in ons assortiment hebben opgenomen in een handig overzicht gezet.

Xenon verlichting in laten bouwen

Het inbouwen van Xenon verlichting verschilt per auto merk. Voor sommige voertuigen is het gemakkelijk in te bouwen dan bij andere. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte onder de motorkap en het wisselen van een lamp. Er zijn voorbeelden te over waarbij je eerst de halve voorbumper moe demonteren voordat je een lampje kunt wisselen. Gemiddeld gezien kost het inbouwen van Xenon verlichting ongeveer 1,5 uur 

Mocht je de set liever in laten bouwen door een professionele monteur, kijk dan eens bij onze dealer en inbouwlokaties. Al deze bedrijven kopen de verlichting bij ons in, en zijn daarom goed bekend met onze produkten. Dus wilt het inbouwen van Xenon verlichitng liever uitbesteden, of loopt u tegen een probleem aan tijdens het monteren, neem gerust contact op.