+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Kun je standaard autolampen vervangen door xenon verlichting?

Xenon verlichting voor voertuigen is langzamerhand de standaard aan het worden voor autoverlichting. En dit is niet voor niks. Xenon verlichting heeft vele voordelen ten opzichte van de standaard halogeen verlichting die nog steeds in veel voertuigen aanwezig is.

Xenon verlichting heeft een aantoonbaar langere levensduur dan halogeen verlichting. Daarnaast is Xenon efficienter dan halogeen, doordat ze minder energie verbruiken en meer licht geven. En misschien wel het belangrijkste voordeel van xenon verlichting: de bestuurder heeft een beter overzicht van wat er op de weg voor hem gebeurt, omdat de belettering en verkeersborden beter reflecteren.

Xenon achteraf inbouwen

Xenon ombouwset voor vervanging autoverlichtingHet achteraf inbouwen van Xenon is een redelijk eenvoudig klusje, al is dit wel afhankelijk van het type auto. Zoals hier links op de afbeelding te zien is, bestaan een Xenon ombouwset uit 2 lampen, 2 ballasten en bekabeling. Deze set wordt compleet verkocht, u hoeft zelf dus geen kabels meer bij te kopen of aan te passen. Alle stekkers die aan de kabels van de ombouwset bevestigd zijn, zitten ook in het voertuig. Dit is dus volledig plug 'n play.

Het inbouwen van de xenon set verschilt wel per voertuig. Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten of er voldoende ruimte onder de motorkap is om de ballasten goed weg te werken. De gemiddelde ballast is ongeveer 8-10cm bij 10-12cm. Over het algemeen is dit kleine formaat eenvoudig weg te werken, maar het is wel goed te bedenken waar u deze gaat bevestigen. De ballasten kunnen met tie warps bevestigd worden, zolang dit maar niet op de plastic ondergrond gebeurt, want deze ballasten kunnen wel warm worden.

Wanneer u Xenon achteraf in wilt bouwen, zult u dus ook de lampen moeten vervangen. De geleverde Xenon lampen bevatten allemaal een h-fitting, en dit is ook in uw auto aanwezig. Mocht u niet zeker zijn over welke h-maat uw voertuig beschikt, dan kunt u dit via onze fittingzoeker opzoeken. Over het algemeen is het dus een kwestie van een lampje verwisselen, al hebben sommige modellen wel een adapter nodig die in de koplamp bevestigt wordt. En hier wordt vervolgens de lamp in gedraaid / geklikt.

Mocht u toch twijfelen over het zelf inbouwen van Xenon, neem dan kunt u ook terecht bij een van onze vele inbouw-en verkoop lokaties in Nederland en Belgie.

Autoverlichting vervangen door led

Naast Xenon is ook LED verlichting aan een sterke opmars bezig. LED verlichting wordt al langere tijd in voertuigen gebruikt, bv als knipperlicht, led dagrijverlichting of mistlicht. Door de snelle ontwikkeling van LED autoverlichting is het sinds kort ook mogelijk om uw dimlicht te vervangen door LED.