+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Het verhaal achter Xenonlamp.nl

Kijkje achter de schermen bij Xenonlamp.nl

Vaak wordt een bedrijf opgestart met een verhaal. Voor het verhaal achter Xenonlamp.nl gaan we even terug in de tijd, namelijk naar het begin van de 21e eeuw. In mijn jeugd was ik altijd al veel met auto’s bezig, vooral om deze optische te tunen. Ook heb ik meerdere tuning meetings bezocht, eerst als bezoeker en later ook met mijn eigen auto.

Uiteraard heb ik ook de verlichting van mijn eigen auto aangepast en hiervoor een setje lampen besteld. Omdat ik echter de originele koplampen reeds had vervangen door een set aftermarket koplampen (en ik bij het bestellen niet goed heb opgelet welke maat lamp ik nu precies nodig had) had ik per ongeluk de verkeerde maat besteld.

Retourneren was echter een woord dat toen nog niet bestond in e-commerce land, dus ik bestelde nog een set, deze keer wel de juiste. De verkeerde set lampen heb ik vervolgens op Marktplaats te koop gezet. En verrassend genoeg werd deze voor zelfs meer dan de vraagprijs verkocht!

Hobby, Marktplaats en eerste webshop

Vanaf dat moment is het echt begonnen: met meer inkoop van voorraad, het leggen van buitenlandse contacten, afspraken maken en producten aanbieden via Marktplaats. Destijds waren er nog (bijna) geen webshops en ik was de enige aanbieder van deze soort lampen op Marktplaats.  Na een tijdje hobbymatig bezig te zijn geweest, heb ik daarna de stap gezet om een webshop te maken en heb ik het productaanbod verder uitgebreid. 

In 2011 heb ik voor de eerste keer een tuningbeurs bezocht als standhouder. Helaas niet de meest succesvolle beurs. Er werden 20.000 bezoekers verwacht, maar als het er 200 zijn geweest zijn dit er veel. 

Deze beurs was echter het begin van meerdere beursbezoeken zoals 100% Tuning en Racewars.

Grote stappen

De eerste webshop werd helaas al snel te klein en te beperkt. Ik heb toen gekozen voor een nieuwe Magento webshop. Vanaf dat moment hebben we grote stappen kunnen maken. E-commerce werd ‘booming business’ en er kwamen steeds meer aanbieders van aanvullende producten en diensten om  je webshop verder te optimaliseren.

Xenonlamp vandaag de dag

Vandaag de dag zijn we met 5 man in een eigen bedrijfspand in Sittard en werken we met dag- en avonddiensten, zodat we online bestellingen tot 22:00 ’s avonds kunnen verwerken. Zo heeft de klant zijn bestelling de volgende dag nog in huis. En die passie voor autoverlichting en tuning bestaat natuurlijk na al die jaren nog steeds!