+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Wanneer moet je welke autoverlichting gebruiken?

Tegenwoordig bestaan er meerdere opties waaruit je kunt kiezen als je autoverlichting wilt gebruiken. Denk hierbij aan de standaard halogeen verlichting, terwijl nieuwe auto's af-fabriek steeds vaker met Xenon en LED verlichting worden uitgerust. Een groot voordeel, naast de aanzienlijk hogere lichtopbrengst, is dat de Xenon en LED lampen een veel langere levensduur hebben ten opzichte van de halogeen verlichting. Dus als je ervoor kiest om je autoverlichting altijd aan te hebben, dan is een overstap een logische keuze. 

Mocht je een auto met halogeen dimlicht hebben, dan zijn er tal van mogelijkheden om dit te vervangen door een hoge kwaliteit Xenon ombouwset of LED lampen.

Halogeen dimlicht vervangen door Xenon of LED

Het klinkt ingewikkeld, maar je halogeen dimlicht vervangen door Xenon of LED is betrekkelijk eenvoudig. Als je graag Xenon verlichting hebt, dan kun je een ombouwset monteren. Afhankelijk van het model auto ben je hier ongeveer 1 tot 2 uur mee bezig. Het betreft Plug 'n Play produkten, dus eenvoudig te monteren. Maar je kunt het natuurlijk ook door een van onze gespecialiseerde monteurs laten doen. We hebben een uitgebreid dealernetwerk in Nederland en Belgie, dus als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. 

LED verlichting kun je al enkele jaren als autoverlichting gebruiken, maar dat gold voornamelijk voor de 'kleinere' lampen als het stadslicht, mistlicht en dagrijverlichting. Sinds enkele maanden bieden wij ook LED verlichting voor het dimlicht aan. Qua lichtbeeld en lichtopbrengst komt dit nagenoeg overeen met Xenon verlichting, en het grote voordeel is dat je geen ballasten hoeft te monteren zoals bij Xenon het geval is. 

LED dilichtJe hoeft alleen de lamp te vervangen en je bent klaar. De LED dimlichten zijn standaard uitgerust met een Canbus oplossing, waardoor de boordcomputer geen fouten opmerkt. En mocht je onverhoopt toch een foutmelding krijgen, dan hebben we hier nog een canbus kabel voor, die je tussen de lamp en de bekabeling klikt.  

Autoverlichting altijd aan, ook overdag

Zoals we al eerder aangaven, steeds meer mensen kiezen ervoor om de autoverlichting ook overdag aan te hebben. Sterker nog, nieuwe auto's starten automatisch de autoverlichting overdag. Met de aanzienlijke langere levensduur van LED en Xenon ten opzichte van halogeen is dit dan ook geen enkel probleem. 

Als vergelijking: Philips geeft een gemiddelde levensduur van 450 branduren aan voor de halogeen autoverlichting. De gemiddelde LED lamp heeft 50.000 branduren(!). 

Een LED lamp is duurder in de aanschaf, maar als je de branduren vergelijkt, dan haal je deze kosten en dubbel en dik uit.

Je kunt ervoor kiezen om het dimlicht in te schakelen als je autoverlichting overdag wilt gebruiken, maar je zou hier ook dagrijverlichting voor kunnen gebruiken. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld de 50w Canbus LED mistlichten in ons assortiment.

Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillen tussen Xenon, LED en halogeen? Lees dan ons artikel 'Wat is het verschil tussen Halogeen, Xenon en LED koplampen'.