+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Welke xenonset heb ik nodig als mijn auto een start stop systeem heeft?

 18-9-2016

Wat is een start-stop systeem?

Sinds een aantal jaren worden er auto’s geleverd met een Start-Stop-Systeem. Dit systeem heeft als doel om auto’s zuiniger te maken en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Wanneer de motor van de auto even niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld als u voor een verkeerslicht staat te wachten, wordt deze uitgezet zodat er een brandstofbesparing behaald wordt. Als u vervolgens weer weg wilt rijden wanneer het licht op groen staat, wordt de motor weer gestart door aanraking van het gaspedaal.

Overige stroomverbruikers worden ook tot een minimum beperkt zoals de verlichting. Het normale voltage dat naar de lampen toegaan is 12 – 13 volt. Dit wordt tijdens deze stop teruggebracht tot 6 – 9 volt. Voor een halogeenlamp is dit geen probleem, ze zullen iets minder fel branden, maar dat merkt u amper omdat u stil staat.

Als u in zulke auto’s een xenonset in wil bouwen, dient u er goed op te letten dat u ook een set heeft die geschikt is voor een start stop systeem. Is de set daar niet geschikt voor, dan zullen de xenonlampen uitvallen en wellicht daarna niet goed opstarten waardoor u zonder verlichting verder rijd.

Start Stop Xenonset van Xenonlamp.nl Private Label 

Om dit te voorkomen hebben we ons Private label xenon uitgerust met een speciale ballast die geschikt is voor auto’s met een start stop systeem.

>> Het betreft deze set

Onze private label set is tevens geschikt voor auto’s met lichtsensor en automatische licht stand.

Doordat de xenonlampen extra snel opstarten door deze speciale ballast is de xenonlamp binnen 1 seconde op volledige sterkte. Bij sets van andere merken kan dit oplopen tot wel 5 seconden.

Hierdoor heeft u meteen optimaal zicht als u een donkere tunnel in rijd of als u wegrijd bij een stoplicht in donker weer.