+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Mijn xenon verlichting knippert. Wat nu?

Het inbouwen van Xenon verlichting kan redelijk eenvoudig zelf ingebouwd worden. Bij aankoop van een Xenon ombouwset krijg je een handleiding meegeleverd waar stap voor stap staat bschreven hoe je een en ander aan moet sluiten. En mocht het je zelf niet lukken, dan is er vaak wel iemand in de omgeving te vinden die handig is en dit klusje graag vna je overneemt.

Toch wil het wel eens voorkomen dat het inbouwen niet meteen lukt. Je hebt de Xenon ingebouwd, zet hem de eerste keer aan, en de verlichting begint te knipperen. Of erger nog, de Xenon knippert en valt uit. Dit is uiteraard niet de bedoeling, maar dit probleem kan over het algemeen gemakkelijk opgelost worden. Het knipperen en uitvallen van Xenon kan meerdere oorzaken hebben en meestal ligt dit aan de ballast. In dit artikel hebben we de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet.

Xenon ballast

Knippert de Xenon verlichting aan beide kanten?


Wanneer Xenon begint te knipperen, ligt dit meestal aan de ballast en nhiet aan de Xenon lamp zelf. Wat wij klanten vragen is om de ballast eens om te ruilen, om te kijken of het probleem zich voor blijft doen. Op deze manier kun je eenvoudig controleren of er iets mis is met een van de ballasten, en welke ballast het probleem veroorzaakt.

Slechte massa van de ballast

Wanneer de ballast gemonteerd wordt, dan moet deze aarden. Wanneer de Xenon blijft knipperen, kan het zijn dat de ballast niet goed geaard is. Probeer daarom eens om de ballast op een andere plek onder de motorkap te bevestigen, bv op een wielkas.

Te lage spanning

Een andere oorzaak van knipperende Xenon verlichting kan zijn dat de ballast te weinig spanning genereert. Ook hier is het handig om de linker-en rechter ballast eens om te ruilen om te achterhalen waar het probleem zit